Мая Манолова събра подписите за Комисията по ревизията

Комисията е подкрепена от народните представители от "Изправи се БГ! Ние идваме!", ИТН и ДБ

21.07.2021 | 15:22 Редактор: Жаклина Иванова
Мая Манолова събра подписите за Комисията по ревизията

Председателят на ПГ "Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова събра 50 подписа за създаването на Комисия по ревизията. Комисията е подкрепена от народните представители от три парламентарни групи – "Изправи се БГ! Ние идваме!", "Има такъв народ" и "Демократична България".

"Една от точките в дневния ред на Народното събрание за утре е Комисията по ревизията. Очаквам утре да няма обструкции и да има гласове за продължаване на работата на Комисията по ревизията. Истината за корумпираното управление, разхищенията на милиарди левове народни пари, корупционните схеми трябва да бъде осветена", заяви Манолова пред медиите днес.

Председателят на ПГ "Изправи се БГ! Ние идваме!" посочи, че в обхвата на Комисията по ревизията влизат допълнително горските стопанства и местната власт поради множество постъпили сигнали за злоупотреби там, съобщиха от пресцентъра на партията.

"От една страна, трябва да се носи отговорност за тези злоупотреби с публични пари. От друга страна, трябва законодателството да бъде променено по начин, по който никога повече да не позволи да се дават аванси за милиарди левове, да се правят обществени поръчки с един кандидат или изобщо да не се правят обществени поръчки, заобикаляйки и тежко нарушавайки закона, така че да се облагодетелстват определени фирми", категорична бе Манолова.

"Обещахме и че ще има Комисия за разследване на полицейското насилие по време на протестите през 2020 г. и на злоупотребите с подслушване на опозиционни лидери, граждани от протестите и журналисти. Ще настояваме цялата истина за този позор да излезе наяве и съответните лица да си понесат отговорността. Ясно е и имаме доказателства, че целият офис на "Изправи се.БГ" е подслушван незаконно в продължение на месеци", заяви още тя.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК