Румен Йончев, ИСМВ: Има лъч надежда, че ИТН ще започнат да мислят политически

По думите му не можем да имаме правителство от хора, за които никой не е гласувал

16.07.2021 | 21:30 Редактор: Юлия Христова

Kакво са обсъждали на неформалната среща "Изправи се! Мутри, вън!" 

Срещата е била кратка с цел да се обясни как се случват нещата в политиката. Серия от пресконференции няма да доведе доникъде. Това каза за "Денят ON AIR" Румен Йончев от ИСМВ.

По думите му не можем да имаме правителство от хора, за които никой не е гласувал.

"Нямаме проблем с това, че кабинетът ще бъде съставен от ИТН. В казаното дотук не видяхме преизчисляване на пенсиите, значима помощ за бизнеса, който изнемогва и правосъдната реформа, която не се изчерпва със закриване на Специализирания съд и прокуратура", допълни той.

Йончев е на мнение, че има известен лъч надежда, че ИТН ще започнат да мислят политически.

"Искаме да чуем от тях, че ще изпълнят част от нашите искания, разговорът е за политики. Не отписвайте първия мандат, но липсата на опит води до тези колебливи движения", коментира още той. 

Политикът допълни, че служебният кабинет прави добри политики в редица посоки.

"Представете си, ако тези хора бъдат вкарани в едно редовно управление. Има признаци на разум и конструктивност от ИТН, те са тези, които говорят за мажоритарна политика", обясни събеседникът за Bulgaria ON AIR

Според него парламентарните избори не плашели никого.

"Д-р Кацаров посегна на една дълбоко нереформирана система, да го обвиняваме, че е сторил нещо ненормално - едва ли. Това правят и другите министри в своите сектори и затова има толкова писъци и крясъци, здравната система на България трябва да бъде реформирана", заяви още Йончев.  

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Искаш да лапнеш кокала а? Като всички останали, ама понеже не ви го подават, лаете срещу луната хахахаха Сигнализирай за неуместен коментар