fallback

"Има такъв народ": Джипката падна в дерето, идва демокрацията!

Тошко Йорданов обясни защо не са се договорили с министрите от служебния кабинет

16.07.2021 | 14:28 Автор: Тодор Петров

"Джипката падна в дерето и на нейно място идва демокрацията", заяви Филип Станев от "Има такъв народ" по време на пресконференцията на партията.

"Едно е да плямпаш от джипката и да разнасяш Балтов и Коцето като куфари и да им показваш асфалт, друго е да знаеш какво да правиш освен да козируваш. Ние сме несистема партия и сме против статуквото", каза зам.-председателят на партията - Тошко Йорданов.

"Следващият състав на Министерския съвет отново ще върви с мерки и депутатите ще трябва да гласуват те да се реализират или да не се реализират. Не желаем гласовете на ГЕРБ и ДПС", посочи той.

Йорданов обясни защо трима министрите от служебния кабинет не са намери място в състава на проектокабинета на ИТН.

"Имаме сериозни разминавания по финансовата политика със служебните министри. Имахме джентълменска договорка с тях да не говорим. Г-н Асен Василев каза, че иска да се занимава със спирането на мръсните пари и това е най-важното за него. Предложихме му да извадим комисията от ДАНС и да е на пряко негово подчинение като вицепремиер. Той не каза, че е му е предложено да е вицепремиер. Нямахме проблем с Кирил Петков и Николай Денков по програмите си. Те се държат по детски - ако някой откаже, останалите си отиват", разкри Йорданов.

И призна, че има усещането, че в действащия служебен кабинет има хора на ДПС, но отказа да назове имена.

"Смятаме, че главният прокурор трябва да бъде избиран пряко от народа. Ако някой ви каже, че, влизайки в парламента, ще смени Гешев с друг - той ви лъже. В момента това е невъзможно, законът е такъв", каза още Тошко Йорданов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
fallback