Христо Иванов: Правителство на малцинството на ИТН ще се превърне в целувка на смъртта

Не искаме постове и порции, категоричен е съпредседателят на "Демократична България"

15.07.2021 | 10:07 Редактор: Тодор Петров
Христо Иванов: Правителство на малцинството на ИТН ще се превърне в целувка на смъртта

"Имаме политическа криза и тя не може да бъде разрешена, без да се реши проблемът С корупцията - това е диагнозата. Докато не се появи парламент, който да осъществи лечение, тази криза ще стои", смята съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

"Ако има правителство на малцинството само с гласовете на ИТН, това много бързо ще се превърне в целувка на смъртта", категоричен е той. 

По думите му то "ще се превърне в поредното правителство, което ще се носи по вълните на едни неясни мнозинства и винаги по тези вълни ще виждаме медузите на ДПС".

"Много хора имат интерес да сведат разговора до интрижки за постове. Не искаме нито порции, нито постове", заяви лидерът на „Да, България" пред БНР.

"Аритметиката е ясна. Правителство в рамките на тези три формации (ИТН, ДБ и ИМВ - бел. ред.) не може да събере достатъчна подкрепа за пълноценно мнозинство. От наша гледна точка е важно да има управление, но то да бъде управление на дълбоката промяна. Много ясно сме казвали – доколкото има общи приоритети, дотолкова може да се говори за общност. Тя се простира дотам, докъдето се следват тези приоритети", обясни Иванов.

Когато се събере парламентът, ДБ ще покани ПГ на ИТН на публична дискусия по ключови теми и задачи. Разговори до момента на лидерско ниво не е имало, въпреки правените опити от страна на ДБ, стана ясно още от думите му.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
1 rate up comment rate down comment 0
Гиневски
преди 2 години
"Коментатор" под номера 1и2,ти човек ли си,или *** на човека. Герберския ***,само с една инжекция,прави чудеса. На първо място изпъква жалката му простотия. Сигнализирай за неуместен коментар
3
1 rate up comment rate down comment 0
Читател
преди 2 години
Хр. Иванов,е най хлъзгавият политик на прехода.Ако Слави го забрави за правосъден министър,той е готов да почука на вратата на старият си началник,Б.Б. Жаждата за власт,когато тя е по рождение,може да провали индивидът,ако той на натисне "спирачката"! Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 3
Електра
преди 2 години
Колко са жалки тия болшевишки екскременти, че не можаха да се наредят на софрата, и сега к.вичат. Язък им за билбордовете, язък им за напъните. Браво на Славуца, че изджагърка тези червени екскременти от Дай България и мутрите на Костинбродската мутреса, Браво, че Импексовата БСП, дирастия напразно се облизваха. Браво, че ПедеРашков ще е бивш и настоящ червен б.олук. Браво, че идва края на хунтата на Кауна Радеф, Браво, казах го... Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 3
Електра
преди 2 години
Тоя ***, е не по малко гнусен, от импексовите бок.луци Мая, Нинова, Педерашков и Кауна Радеф взети заедно... Сигнализирай за неуместен коментар