Окончателно: "Има такъв народ" печели предсрочните парламентарни избори

Партията на Слави Трифонов изпревари ГЕРБ с 15 659 гласа

13.07.2021 | 21:13 Редактор: Елеонора Танева
Окончателно:

Централната избирателна комисия публикува резултатите от парламентарните избори на 11 юли при 100% обработени протоколи. Запазват се досегашните първо и второ място за "Има такъв народ" и ГЕРБ-СДС , но с лека промяна в процентите.

Партията на Слави Трифонов получава 24,08% от гласовете, а коалицията ГЕРБ-СДС - 23,51 на сто. 

Разликата между двете партии е 15 659 гласа. 

Няма разместване и в останалите партии, които влизат в следващия парламент. Трета политическа сила е "БСП за България" с 13,39 %. Следват "Демократична България" с 12,64%, ДПС - с 10,71% и "Изправи се! Мутри, вън!" - с 5,01%. 

Законовият срок, в който Централната избирателна комисия трябваше да обяви финалните резултати, изтича в четвъртък. До тогава трябва да стане ясно разпределението на мандатите.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 


2
1 rate up comment rate down comment 0
Електра
преди 2 години
Да бе да, без гласовете на проститутките и техните сводници от чужбина, щяха да спечелят грънци. В България ГЕРБ печелят...Въпреки всичко, Герб трябва да подкрепи Славуца, за да изритат Импексовата БСП.дирастия и Каунската правителство, с Краднелия, Кауна и ПедеРашков начело... Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 2 години
Аз не мога да разбера каква е тази партия без местни структури и как Слави Тр. и Тошко Йорданов от предаването 7/8 станаха нейно ръководство. Като чета списъка с кандидат-министрите на предлагания кабинет разбирам, че 7/8 разчита на хора от НДСВ и ДПС и само трима от тях са професионалисти. Останалите знаят по 2-4 езици и тепърва трябва да свикват, ако ГЕРБ не ги направи разногледи чрез постоянен натиск. Много съм впечатлен от военната министърка. Дано не е повторение на г-жа Бъчварова като мини Сигнализирай за неуместен коментар