Тошко Йорданов: След гласовете от чужбина ИТН ще сме първи, ДБ ще изпревари БСП

Българите в чужбина бяха в неравнопоставено положение, обясни Ива Митева

11.07.2021 | 23:02 Редактор: Здравко Черкезов

"Има такъв народ" ще е на първо място, ГЕРБ - на второ, а "Демократична България" ще изпревари БСП и ще заеме третото място. Това прогнозира Тошко Йорданов, разчитайки на гласовете от чужбина.

"Без да се правя на пророк, но като дойдат гласовете от чужбина, защото знаем каква е тенденцията, най-логично е да бъдат подредени така: "Има такъв народ" на първо място, втори, със съжаление - ГЕРБ; трети - "Демократична България", четвърти - БСП. И след това ДПС", посочи председателят на ПГ ИТН в 45-ото Народно събрание.

"Една от причините, за да въведем машинно гласуване, беше това неравнопоставено положение, в което са българските граждани в страната и българските граждани в чужбина. Много пъти сме коментирали, че когато не си осигурил друг начин на гласуване, като електронно или пощенско гласуване, трябва да има друг начин, по който да осигуриш на българските граждани да гласуват. Затова отворихме и секциите в чужбина, които бяха ограничени през 2016 г. Когато има машинно гласуване в страната, е редно да осигуриш това и в чужбина, за да бъде осигурено равното избирателно право", обясни председателят на 45-ия парламент Ива Митева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК