Лицата на 45-ото НС гласуваха машинно. Какво споделиха те? (ОБЗОР)

"На 99,9% ще има правителство", смята адв. Николай Хаджигенов от "Изправи се! Мутри вън!"

11.07.2021 | 14:18 Редактор: Здравко Черкезов

Своето конституционно право на глас упражниха преди обед по-голяма част от лидерите на политическите партии и коалиции. Не срещнаха проблеми с машинния вот и традиционно бяха питани от журналистите за какво са дали своя глас 

В секция в Банкя своя глас даде бившият премиер Бойко Борисов, като остро критикува случващото се в деня на вота. 

"Избори по венецуелски, по мадуровски, стана хаос в страната, в чужбина е кражбата на века. Не, няма да искаме касиране", бяха първите думи на лидера на ГЕРБ, след като гласува.

Председателят на БСП Корнелия Нинова също гласува машинно в 25-то ОУ "Д-р Петър Берон" в столичния район "Красно село". Тя беше категорична, че този път трябва да се сформира кабинет. 

"Гласувах промяната да продължи, да бъде сигурна и необратима.  За образовани деца, за правова държава, работни места, високи доходи и пенсии. За чист въздух, чиста земя и вода, за независима и суверенна България",  заяви Нинова.

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган упражни конституционното си право на глас машинно. Той не срещна никаква трудност при гласуването, но не направи изявление.

Не с машината, но други проблеми с гласуването имаше настоящият председател на ДПС Мустафа Карадайъ. Той гласува с удостоверение в секция в СУ "Петко Р. Славейков" в Кърджали, но не в първоначално посочената СИК, а в друга. Причината - закъснение на членовете на комисията. 

"Трябва да се възстанови нормалността в политиката, трябва да се възстанови демокрацията, трябва да се възстанови държавността. Именно за това гласувах", каза той.

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов заяви, че ще работят не просто за съставяне на кабинет, а за правителство , което има волята и капацитета да направи дълбоката трансформация, от която България се нуждае. Иванов гласува в секция в 93-то СОУ в столичния квартал "Гео Милев".

"Имаме нужда от дълбока трансформация, за да реализираме своя потенциал. Мисля, че всички хора искат това видят от моето пътуване в страната. Оптимистичен съм, просто трябва да си свършим работата",  сподели съпредседателят на "Демократична България".

За втори път с машина гласува председателстващата първото заседание на 45-ото НС, Мика Зайкова

"За да бъде България щастлива, за да работят хората спокойно и най вече да живеят добре и да печелят добре", посочи тя. 

Адв. Николай Хаджигенов даде своя глас на изборите за 46-то Народно събрание в 144. СУ "Народни будители" в столичния квартал "Младост 3".

"Предишното събрание направихме гласуване в една посока, в следващото ще направим голям скок. На 99,9% ще има правителство", категоричен е той.

Вижте повече в репортажа на Камелия Стоянова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК