Дончев: Опитите за изчегъртване са неуспешни, демокрацията е жива!

Тома Биков прогнозира бъдеща коалиция на протестните партии с ДПС или БСП

11.07.2021 | 21:40 Редактор: Елеонора Танева
Дончев: Опитите за изчегъртване са неуспешни, демокрацията е жива!

"Какъвто и да е резултатът, ГЕРБ сме първа политическа сила. Първи или по-малко първи - за нас това е постижение, защото го имаме след поне два месеца опити да се впрегне целият ресурс на държава, правителство и служби да се представим по-зле на изборите. Опитите за изчегъртване очевидно са неуспешни. Няма нищо по-тъжно и безполезно от използвана стъргалка", заяви зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев след края на изборния ден. 

Според него изводът от днес е, че демокрацията все пак е жива.

"Каквито и усилия да бъдат правени да се изкривява изборният резултат, българските граждани да бъдат заблуждавани - българската демокрация е жива", подчерта Дончев.

А Тома Биков прогнозира бъдеща коалиция на протестните партии с ДПС или БСП.

"Очертава се правителство, което няма да носи политическа отговорност, с министър-председател, който и да е той, който също няма да носи отговорност. Правителство тип Беров, Орешарски. Такива винаги водят до крах", заяви Биков.

Той очерта два варианта пред България.

"Те са или задълбочаване на политическата криза, или задкулисно управление във формат, който ще бъде договарян в задкулисието на политическия и икономически живот", добави Тома Биков.

Снимка: Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК