Бургазлии чакаха 4 часа, за да гласуват - машината се развали

Проблем имаше и в секция в Карнобат

11.07.2021 | 13:53 Редактор: Елеонора Танева

Проблеми с машинното гласуване и в Бургаско. Почти четири часа след началото на изборния ден в една от секции в квартал "Лозово,” машината беше прибрана и заменена с обикновена урна за хартиени бюлетини. 

"Тази сутрин при включване на устройството направихме началната диагностика, пуснахме отчета, всичко беше изрядно и след това машината изписа, че хартиената лента е на свършване и машината не може да работи”, обясни председателят на СИК Яна Стоева.

"Принтерът на машината не е готов за употреба - все едно липсва хартия. Това е проблемът и не може да се гласува", уточни техникът Петър Димитров.

Така, почти четири часа след началото на изборния ден, РИК Бургас разреши гласуването с хартиени бюлетини. Часовете в очакване на решаването на проблема не отказа някои от дошлите да гласуват. Имаше и разочаровани, че няма да могат да упражнят вота си машинно. 

"Очаквах да има проблем с машините, защото то си има проблем в държавата", коментира Андреа. "То винаги има нещо, все нещо трябва да куца", допълва Недялка Кирова.

Право да гласуват в секцията имат над 500 души. В съседната стая машината проработи. 

Проблем имаше и в една от секциите в Карнобат, но там гласуването с хартиена бюлетина започна по-рано. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК