fallback

Експерт: Популизмът завладява всички, традиционните предизборни кампании да отидат на заден план

За някои партии сякаш кампанията беше вяла и нецеленасочена, каза Даниел Киряков

11.07.2021 | 08:01 Автор: Юлия Христова

Как премина предизборната кампания и какво успяха и не успяха да кажат кандидатите за депутати на избирателите в последния месец?

За някои партии сякаш кампанията беше вяла и нецеленасочена. Същевременно и една от ярките разлики беше присъствието на служебния кабинет. Това каза за в Изборното студио на Bulgaria ON AIR Даниел Киряков от Центъра за анализи и кризисни комуникации и допълни:

"Ако служебното правителство беше решило да играе роля на спокоен организъм, да привлича инвестиции, да разкрива злоупотреби, щяхме да потънем в леност. Това обаче не беше така". 

По думите му сме в информационно кълбо, наситено с данни и факти.

"Когато политически опонент излезе с факт и ответната страна е длъжна да излезе с ответен отговор. Нормално е да на моменти да се обостри тонът. Ще видим тепърва дали обостреният тон е свършил работа", коментира Киряков за Bulgaria ON AIR.

Според него традиционното планиране на кампании вече трябва да отиде на заден план.

"Ако отиваш на избори, трябва да имаш чисто минало, ясни цели, това в дългосрочен план се отплаща. Популизмът завладява всички. Може би са прави тези, които казват, че популизъм се убива с популизъм", допълни събеседникът.

От думите му стана ясно, че при западните демокрации имаме липса на яснота откъде се финансират кампаниите.

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
fallback