Рашков vs Караянчева: Получавали ли са хората дърва за огрев срещу глас?

Шефът на полицията в Кърджали отказа коментар

09.07.2021 | 18:39 Редактор: Искра Ангелова

Политическо напрежение между служебния кабинет и предишните управляващи. Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков обяви, че бившият председател на народното събрание Цвета Караянчева е заплашвала директора на полицията в Кърджали при една от акциите срещу купуване на гласове. 

Вот за определена партия срещу дърва за огрев, за това е разследван директор на Държавно горско стопанство в Кърджалийско.

"Дават или не дават дърва за огрев на хората там - в този регион и това решение се взима от и зависи от това дали този човек ще гласува за ГЕРБ или няма да гласува за тях", заяви служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

Според него, за да не спира схемата, директорът полицията в Кърджали е заплашен по телефона. 

"Обажда се бившият председател на НС Цвета Караянчева със заплаха към него, че няма да остане на поста си и защо предприема действия срещу тези държавни служители там, тъй като те са активисти на ГЕРБ, не за друго", допълни Рашков.

Във видеообращение Цвета Караянчева определи думите на Рашков като персонално дискредитиране и отново обвини президента Радев, че назначения от него служебен кабинет извършва манипулации. 

"Призовавам регионалният директор на МВР Кърджали да излезе публично и да заяви дали, как и с какво съм го заплашвала, в противен случай ще приема казаното от вътрешния министър Рашков за показна акция срещу мен. Подобна груба полицейщина, обиски, арести, разчистване на сметки и подгряване на сценария гласове срещу дърва България не помни от мракобесните тоталитарни времена", подчерта Караянчева.

Шефът на полицията в Кърджали отказа коментар. Местните жители твърдят, че върху тях не е упражняван натиск.

"Внезапно дойдоха и казаха, че има процесуални действия. Арестували са го на терен. За натиска, който твърдят, че е упражняван върху хората, нищо не знаем", коментира зам.-директорът на ДГС "Кирково" Чатко Чакъров.

От МВР отчетоха, че за вота през юли сигналите за купуване на гласове са с 6 пъти повече спрямо изборите през април.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК