24 ареста за купуване на гласове в Бургаско: Мизата е от 5 до 150 лв., предлагат и храни

В община Поморие е задържан и общински съветник

08.07.2021 | 13:34 Редактор: Жаклина Иванова

24 души са арестувани в Бургаско за купуване на гласове до момента. Това съобщиха от МВР и прокуратурата в Бургас. Мизата за глас е от 5 до 150 лева. Акциите в областта продължават.

Днес сутринта в община Поморие са извършени два ареста - на общински съветник и на друг човек, за купуване на гласове в село Бата.

По непотвърдена информация става въпрос за общинския съветник, който е влязъл с преференциален вот от ДПС Пламен Огнянов, който в момента е независим.

От прокуратурата и МВР в Бургас дадоха подробности каква е схемата за купуване на гласове.

"Към сутрешните часове на деня образуваните в национален мащаб досъдебни производства за престъпления срещу политическите права на гражданите са 45. От тях 16 са на територията на областната дирекция на МВР - Бургас", посочи директорът на МВР- Бургас комисар Калоян Калоянов.

"Друг механизъм е предлагане на хранителни продукти - брашно, колбаси, макарони и т.н. Има обещания за опростяване на заеми към определени физически лица, извършващи незаконна лихварска дейност. Има обещания за предоставяне на ваучери за дребна техника. Натъквали сме се на договори за трудови правоотношения, в които размерът на заплата на лицата е петцифрена сума", каза окръжният прокурор Георги Чинев.

От МВР и прокуратурата казаха, че акциите за купуване на гласове в Бургаско ще продължат включително и в изборния ден.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК