Гешев поиска снемане на имунитета на кандидат-депутат от Бургас

Ц.Г. е дал на четири лица имотна облага

07.07.2021 | 09:31 Редактор: Десислава Атанасова
Гешев поиска снемане на имунитета на кандидат-депутат от Бургас

Главният прокурор Иван Гешев внесе мотивирано искане до Централната избирателна комисия (ЦИК) за даване на разрешение за привличане към наказателна отговорност на Ц.Г.- кандидат за народен представител на изборите за 46-ото Народно събрание, насрочени за 11 юли.

Досъдебното производство е започнато от ОДМВР-Бургас и е под ръководството и надзора на Софийска градска прокуратура.

В хода на разследването са извършени разпити на свидетели, в това число пред съдия, приобщени са веществени доказателства, извършени са претърсвания и изземвания на няколко адреса и са приложени относими документи.

Събраните доказателства са достатъчни за привличане към наказателна отговорност и за предявяване на обвинение за извършено престъпление спрямо Ц.Г., който на 29.06.2021г. в с. Маринка, общ. Бургас дал на четири лица имотна облага, с цел да ги склони да упражнят избирателното си право на изборите за 46-ото Народно събрание в полза на определен кандидат и коалиция, съобщиха от прокуратурата.

Предвиденото в закона наказание за това престъпление е лишаване от свобода от една до шест години и глоба от десет хиляди до двадесет хиляди лева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
1 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години
Яко се купуват гласове Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 1
Илиев
преди 2 години
Хасковска област гъмжи от купувачи на бюлетини за герб,този се прави,че нищо не случва в държавата.Милиарди са в обръщение за купуване на чиг.ни и българи в тяхното дередже.Без армията от чиновници,назначени от Борисов,той ще е 4-та 5-та партия в подреждането им за НС. Днес тича из страната като подплашен вече стар лъв,който иска да остане още в зоологическата градина. Р.Радев,го направи разноглед с огромната си поддръжка от народа на България. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
бг смешки
преди 2 години
симулираНЕ на дейност ! и нищо правене ... Сигнализирай за неуместен коментар