Bulgaria ON AIR научи кой от ГЕРБ бе задържан за купен вот в Хасковско

Става въпрос за общинската съветничка Даниела Георгиева

05.07.2021 | 18:33 Редактор: Здравко Черкезов

Нови разкрития за купен вот дни преди изборите. При спецакции в Хасковско са задържани трима души. По данни на Министерството на вътрешните работи те са търгували гласове в полза на ГЕРБ, а прокуратурата осъществявала "чадър" над бившите управляващи.

Акцията започва рано сутринта в неделя от къща в хасковското село Димитровче. В нея живее общинска съветничка от ГЕРБ. По информация на Bulgaria ON AIR става въпрос за Даниела Георгиева. В дома ѝ са открити 2 листа с личните данни на лица и мобилен телефон. 

Претърсен е и домът на 79-годишен мъж в Свиленград. В пристройка към къщата му са намерени 2 класьора със списъци с данни на лица и изборни секции. Последвала и акция в домовете на двамата му синове. 

"Установени са 3 лица – двама братя и син на единия, т.е трима мъже с роднинска връзка, при които при следващо претърсване и изземване в домовете на техните родители са установени списъци с 28 000 лица на различни адреси. Тези хора работят в дезинфекция "Свиленград", каза директорът на Главна дирекция "Национална полиция" Станимир Станев.

При същата акция са разкрити документи, укривани от фискалните органи по т.нар. "Златен гьол“ на граничен пункт "Капитан Андреево". Иззети са телефони и компютри от претърсените адреси. Образувано е досъдебно производство. Отново в Хасковско са установени и голям брой медицински удостоверения за ТЕЛК за избиратели, които да гласуват чрез подвижни секции.

"Решенията са примерно високо кръвно, диабет - нещо, което не прави трудноподвижно лицето. Говорим за доста над 600 души, които впоследствие няма да гласуват на машини, а на хартиени бюлетини", коментира още Станев.

Работата по случаите в Хасковско продължава.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК