Какъв е профилът на лидерите, от които България има нужда?

"Политиците трябва да управляват освен с интелект - и с вяра", посочи предприемачът Максим Асенов

02.07.2021 | 21:32 Редактор: Елеонора Танева

"Политическите лидери не са достатъчно вярващи. Вероятно, защото са израснали в режим, който е ограничавал вярата. Репресиите имат много по-голяма сила от волята. Може би имаме нужда от ново поколение лидери, които имат вяра", коментира в студиото на "Денят ON AIR" мотивационният говорител и предприемач Максим Асенов, който е и пастор. 

Според него България има нужда от хора, които да я управляват освен с интелект - и с вяра. 

"Интелектът се превръща в голяма енергия, но без морални устои тя може да се използва по начин добър за теб, но не и за обществото", заяви Асенов.

Предприемачът е убеден, че страната ще се развива добре, когато се смени цяло едно поколение. 

"В моята общност има много IT специалисти, те виждат как работи светът, те не познават историята на робството. Има нужда от едно поколение да се смени. Когато нямаш спомен за робско иго - ти си свободен", подчерта той и добави, че най-доброто оръжие, което може да накара младите да станат политически активни, е вкарването именно на млади лица в политиката.

"Ако поемем в правилната посока в това време на реорганизиране на властта, имаме шанс да видим невероятни неща следващите 10-20 години. Всеки човек трябва да изиграе своята малка роля - от човека, който ще гласува, през политика, който да отстоява убежденията си", добави Асенов. 

Пасторът е на мнение, че настоящата предизборна кампания е недомислена. 

"Показва се нивото на хората, които тичат в това политическо състезание - хора, които казват какво не харесват, но попитани какво предлагат - няма какво да предложат", анализира мотивационният говорител пред Bulgaria ON AIR предизборната кампания.

И подчерта, че един добър лидер трябва да обича повече хората, които ще води, отколкото да мрази опонентите си. 

"Битката на егото показва незрелостта на политиците", посочи Асенов.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК