Борисов: Това ще са първите частни Румен Радеви избори в България

"Най-голямата ми цел е да предпазя партията ми да се сдружи с Мая Манолова, Татяна Дончева, БСП, ДПС“, заяви той

01.07.2021 | 21:25 Редактор: Жаклина Иванова
Борисов: Това ще са първите частни Румен Радеви избори в България

"Това ще са първите частни Румен Радеви избори в България. Недемократични, частни избори", заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на предизборно събитие на партията в Шумен.

По думите му не случайно на примера на Румен Радев за подражание е президентът на Венецуела Мадуро.

"Не случайно никъде в Европа няма машини. И не случайно експертите са от Венецуела и Колумбия. Те са тук, за да помагат на Радев. Какъв износ на демокрация от Латинска Америка? Наблюдателите на ОССЕ се опасяват от потенциална възможност за гласуване на един избирател повече от веднъж. Те се опасяват, а ние? Какво ни остава на нас? Недостатъчното време на хората да свикнат с машините им действа демотивиращо и срива доверието“, посочи Борисов.

Той припомни, че ГЕРБ внесе жалби и до ЦИК, и до съда.

"Защото сега казват така: "Машината каквото пуснала, пуснала. Никой няма да брои в урната за коя партия са“. Неговата ЦИК вече няма това да прави. А защо? Защото дори и ОССЕ, международните наблюдатели, които изпратиха мисия за вота, казаха, че ние проведохме честни и почтени избори, нашето правителство. Сега казват така: "Приемането на задължителното машинно гласуване е станало без обществени консултации и твърде бързо“. Те го казват, не аз“, обясни лидерът на ГЕРБ.

Борисов подчерта, че очаква и отговор защо чуждестранни "експерти" от Венецуела, Колумбия и Коста Рика участват в подготовката на машините за изборите, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

"Всеки пети глас да отива най-вероятно за "Има такъв народ“. За да има някой да ни изпревари. За да имат уж моралното право те да управляват“, предупреди още той и обясни, че това им е тактиката в момента.

"ГЕРБ бил в изолация, а навсякъде залите са ни пълни. Най-голямата ми цел е да предпазя партията ми да се сдружи с Мая Манолова, Татяна Дончева, БСП, ДПС“, заяви лидерът на ГЕРБ.

По думите му, когато всички се сдружат, народът остава в опозиция.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК