Борисов: България е в хаос! Управляват старите комунисти, ваксините стоят по фризерите

"Това е чудовищен провал не само за България, но и за европейската солидарност", посочи той

23.06.2021 | 09:47 Редактор: Жаклина Иванова
Борисов: България е в хаос! Управляват старите комунисти, ваксините стоят по фризерите

"Това не е битка за изборна победа, а битка за демокрацията", заяви председателят на групата на Европейската Народна партия (ЕНП) в Европейския парламент Манфред Вебер във видео разговор с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов. 

По думите на Борисов, за един месец управление на служебното правителство на кандидат президента Радев, е налице провал във ваксинациите, спиране на жизнено важни за икономиката инфраструктурни проекти и блокиране на Плана за възстановяване и развитие за България, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. 

"Благодарение и на Вашата подкрепа, получихме извънредно 2 700 000 ваксини, за да имунизираме българския народ и да тръгнем бързо напред. Сега голяма част от тези ваксини стоят по фризерите и не се ползват. А срокът им на годност тече. Това е чудовищен провал не само за България, но и за европейската солидарност. Защото се оказва, че сте ни помогнали напразно“, посочи Борисов.

Той бе категоричен, че служебният кабинет се държи като жълт сайт за сензационни, но неверни новини

"България е в хаос, защото отново управляват старите комунисти. Всеки ден се хвърля нещо в медиите, като целта не е да се доказва, а да се разказва. Обвиниха ни в подслушване. Обвинения от най-високо ниво – от президент и вътрешен министър. Не са дали нито едно доказателство. Следващият парламент щял да разследва. Това е откровен циничен саботаж“, заяви Борисов. 

От своя страна Манфред Вебер е изразил категоричната си подкрепа към ГЕРБ и е подчертал, че ще следят под лупа провеждането на парламентарните избори в България на 11 юли. 

"Аз следя какво се случва в България и Бойко, имаш много работа. ЕНП те подкрепя, стоим твърдо зад теб. Разчитай на нас!“, подчерта Вебер.

По време на разговора председателят на ГЕРБ изрази своите сериозни опасения, че се готви мащабна фалшификация на изборните резултати през манипулиране на софтуера на машините. 

"Реваншизмът на Радев и подчинените му министри е толкова брутален, че смениха дори хора, занимаващи се с управлението на горите или храните. Какво общо има храненето с изборите?! Нали те затова са на власт – за да организират честни избори. Очевидно целта им е друга. Да смажат ГЕРБ и да осигурят служебна победа на кандидата за президент Радев наесен", заяви Бойко Борисов. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

5
1 rate up comment rate down comment 0
Гошо Тъпото
преди 3 месеца
Бойчето да си покаже членската книжка на стар член на БКП- стар комунист, в което няма нищо лошо.Моят приятел Манфред да се вземе в ръце и както друтият мой приятел Доналд /Туск/да го поразпита за туй-онуй.Този спитцен кандидат си изгуби избора заради връзките с БМБ въпреки връзките с БМВ.Гледам ,че и другата моя приятелка Ангелна Меркантилова изобщо не го бръсне за пожарникар, а пък детето Еманюель изобщо не знае каде е Батко.Батко да не е толкова наивен да се предава в ръцете на Би ... Сигнализирай за неуместен коментар
4
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 месеца
3
6 rate up comment rate down comment 1
Борисов
преди 3 месеца
е стар комунист, пазил Тодор Живков, а понастоящем самозабравила се мутра превърнал държавата в еднолична фирма Сигнализирай за неуместен коментар
2
7 rate up comment rate down comment 4
kdimitrova
преди 3 месеца
ТОЗИ НАГЪЛ КРАДЕЦ КОГА ЩЕ СПРЕ ДА РЕВЕ, НЕ РАЗБРА ЛИ, ЧЕ НА НАРОДА МУ ПИСНА ТОЛКОВА ГОДИНИ ГЕНОЦИД ??? СЪД И ЗАТВОР ЗА ТУЛУПА, А ТИЯ ДЕТО ТОЛКОВА ГО ПОДКРЕПЯТ ДА СИ ГО ПРИБЕРАТ У ТЯХ, ЗАЩОТО МОЖЕ БИ СА ДЕЛИЛИ С НЕГО ОГРАБЕНОТО ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД !!! Сигнализирай за неуместен коментар
1
6 rate up comment rate down comment 4
хаос и момунисти
преди 3 месеца
Кой докара този хаос в България, г-н Борисов? С 11-годишното си управление? И.. вие за "млади комунисти" ли се смятате? Сигнализирай за неуместен коментар