Вотът в чужбина: Ще бъдат разкрити 784 секции за гласуване в 68 държави

ЦИК ще закупи допълнително 1637 машини за гласуване

21.06.2021 | 19:30 Редактор: Жаклина Иванова
Вотът в чужбина: Ще бъдат разкрити 784 секции за гласуване в 68 държави

ЦИК ще закупи допълнително 1637 машини за гласуване. Очаква се устройствата да пристигнат у нас до края на седмицата. И на тези избори ще бъдат разкрити секции в различни екзотични държави като Доминиканската република. 

Външното ни министерство обяви каква е готовността за провеждането на вота зад граница - ще бъдат разкрити 784 секции за гласуване в 68 държави. Към този момент във външното ни министерство са подаде над 65 000 заявления за гласувания, като така всички наши сънародници зад граница ще бъдат включени в избирателните списъци, но всеки един, който е в чужбина и отиде до урните ще може също да гласува след като попълни специална декларация. Най-много секции ще бъдат открити във Великобритания  - 135 на брой. 117 ще бъдат секциите в Германия, а тези в Турция ще бъдат 112. 65 ще бъдат местата , където ще гласуват нашите сънародници в Испания.

"Българските патриоти" сезираха Върховния административен съд относно решението да бъдат разкрити 112 секции в Турция. Те организират утре протест пред ЦИК. Сряда се очаква да започне транспортирането на изборните книжа от България към чужбина.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК