Решено: ЦИК ще закупи допълнително 1637 машини за гласуване

Поръчката е на стойност малко над 8 млн. лв.

21.06.2021 | 18:10 Редактор: Жаклина Иванова

ЦИК ще закупи допълнително 1637 машини за гласуване. Устройствата се очаква да пристигнат у нас до края на седмицата. 

Обществената поръчка е на стойност малко над 8 млн. лв. и ще бъде сключена чрез прякото договаряне с държавната фирма "Информационно обслужване“

Държавното дружество ще придобие устройствата от фирмата "Смартматик“ - производител на вече наличните у нас 9600 устройства. 

"Изпълнител на поръчката ще бъде "Информационно обслужване". Утре ги каним на преговори, договорът ще бъде подписан може би също утре. Машините трябва да пристигнат в страната до края на седмицата, тъй като устройствата се намират в Нидерландия. В момента, в който определим секциите и броя на машините, те ще инсталират този софтуер на устройствата, които ще бъдат предадени на външно министерство от склада, в който се намират машините", обясни говорителят на ЦИК Росица Матева.

От Министерството на външните работи обявиха, че са готови с организацията на вота зад граница. Очаква се да стане ясно колко машини ще се изпратят в чужбина. Ако това не стане ясно до края на седмицата, е възможно да има затруднения при доставката на устройствата, алармират от външното министерство. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК