Нинова във Варна: Отправям предизвикателство към лидерите на другите партии

Всеки ден ще им задавам по един въпрос, заяви лидерът на БСП

20.06.2021 | 15:26 Редактор: Тодор Петров
Нинова във Варна: Отправям предизвикателство към лидерите на другите партии

Лидерът на БСП - Корнелия Нинова, която е водач на листата във Варненска област, откри кампанията в морската ни столица като отправи предизвикателство към останалите лидери на политически формации у нас, участващи в предизборната надпревара.   

"Днес се говори само кой с кого ще управлява. А най-важният въпрос е кой какво ще прави в управлението. И понеже твърдим уверено, че ние сме единствената партия с ясен план за действие – ден по ден и стъпка по стъпка, днес тук – от Варна, за първи път отправям предизвикателство към лидерите на другите партии. Всеки ден ще им задавам по един въпрос. Въпрос, който касае България и добруването на българския народ. Стига са се крили. За да ни избирате, вие трябва да знаете. А, за да знаете, ние трябва да говорим. И днес първият ми въпрос е свързан с настоящето, но и с бъдещето на България и българския народ", заяви Нинова.

Лидерът на БСП смята, че малко обръщаме внимание на Плана за възстановяване и устойчивост. 

"Днес дойде новината, че планът на Гърция не само е одобрен, а и през юли ще получат 30 милиарда евро. За развитие на здравеопазване, образование, на инфраструктура, на туризъм. През юли. А ние все още нямаме План за възстановяване и устойчивост предаден в Брюксел, камо ли да е одобрен и финансиран. Това ни остави Борисов, това е част от наследството. Но не трябва да се оправдаваме с него, той все така правеше – всичко хвърляше на миналото", каза още Нинова, цитираната от пресцентъра на социалистите. 

И се обърна към председателите и лидерите на другите партии:

Уважаеми колеги, запознати ли сте с окончателния вариант на Плана за възстановяване и устойчивост на България? Вие знаете ли какво трябва да направим от 12 юли нататък? Вие знаете ли общините с какви проекти трябва да са готови, министерствата и администрацията с каква работа трябва да се захванат?

Искаме да знаем позицията на всички партии по тези въпроси. Защото това финансиране по Плана за възстановяване и устойчивост гарантира бъдещето на България в следващите 10 и повече години. Искаме същностен и стойностен дебат между политически лидери и политически партии за бъдещето на България.

Снимка: БСП

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК