Рашидов: Лавина от омраза и искащи властта! Какво се пъчат, доброто също има юмруци

Парламентът не е място да се правиш на сладур, заяви депутатът от ГЕРБ-СДС 

21.04.2021 | 21:47 Редактор: Тодор Петров

В политическа изолация ли е ГЕРБ и водят ли се задкулисни преговори за правителство на "Има такъв народ" с подкрепата на ДПС. От ГЕРБ по всяка вероятност ще върнат мандата за съставяне на правителство, тъй като не срещат подкрепа в парламента.

"Нито има драма във връщането на мандата, нито нещо необяснимо. Когато има очертан общ фронт анти-ГЕРБ, ясно е, че този мандат трябва да бъде върнат. Положиха се огромни усилия години наред да се създаде такъв блок. Дългият мандат на Борисов ги умори, всички искат властта. Явно чарът на Борисов направи възможни 3 мандата. Колкото повече ГЕРБ беше печеливш, толкова повече се появяваше опозиционната омраза", заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Вежди Рашидов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му "улицата" е била наелектризирана и управлявана. 

"Бръчките ми не са алкохол, но дълги години едни хора моделират образа. Трябваше да се направи образ на дебил, на алкохолик. Най-обидно е, че аз през живота си пиех водка, а те ме играеха с уиски. Откакто се лекувах - нито пия, нито пуша. Но купонът тече. Това се направи и с ГЕРБ - години наред се градеше един образ", подчерта Рашидов в предаването "Денят ON AIR"

Народният представител призна, че ГЕРБ има допуснати много грешки, но посочи, че грешки имат всички преди ГЕРБ и ще имат всички, които ще дойдат след ГЕРБ. 

"Тошко Йорданов говори глупости. Вече не са на улицата, не са в шоуто, не е майтап работата. Те са в една зала, където трябва да има достойни и отговорни мъже. Важното е да говорят мъдри мъже. Не е място да се правиш на сладур. Отвсякъде лавина от омраза. Това не е политика", коментира Вежди Рашидов.

Той изтъкна, че преди изборите всички са нападали ГЕРБ и са смятали цялата им политика за грешна. "Кое беше грешно? Всички знаели как да стане. Много искам да управляват, да видим как точно ще излекуват българския народ. Много се точеха", каза Рашидов и добави, че опонентите им няма да се справят със здравната и икономическата криза.

"Улицата влезе в парламента, ама някои хора още са на улицата. Хубаво е площадната демокрация да стане парламентарна. Парламентът не е точното място за протест - касае живота, съдбите и бъдещето на хората. Протестът трябва да е с тези и позиции. Доброто също има юмруци. Какво се пъчат?", настоя той пред Ганиела Ангелова.

Рашидов каза още, че ГЕРБ може да бъде конструктивна опозиция. Определи Борисов като политик с много опит и настоя, че премиерът в оставка още е победител.

"Има хора, които още го желаят и го харесват. Какво да го правим Борисов? Ако обществото се консолидира да гласува за него, защо да не е президент?! Грешката беше, че не се кандидатира предишния път", отбеляза депутатът.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК