Рашидов: ГЕРБ е направила много неща за България, мога да ги посоча

Борисов повежда листата на партията в Пловдив

22.02.2021 | 18:55 Редактор: Искра Ангелова

Премиерът Борисов повежда листата на ГЕРБ в Пловдив, а място в нея заема и депутатът Вежди Рашидов. По информация на Bulgaria ON AIR изпълнителната комисия на партията е разгледала предложената листа.

Очаквано за водач с най-много номинации е премиерът Бойко Борисов, който е начело на листата в града под тепетата още от 2009 година. Другите имена с най-голям шанс да попаднат на избираемо място са бившият пловдивски кмет и настоящ лидер на местната структура на партията Иван Тотев. 

Спрягат се и имената на Радомир Чолаков, изпълнителен директор на предприятието "Каолин", юрист и бивш епархийски съветник в Пловдив, както и сегашните депутати Вежди Рашидов и Спас Гърневски.

"Доколкото знам, още не са окончателни, предстоят след номинациите, знам, че съм номиниран, но как ще бъдат подредени зависи от лидера на партията, а той се казва Бойко Методиев Борисов, негова е волята, негова е партията", заяви председателят на Комисията по култура и медии в НС Вежди Рашидов.

Според него, който на три поредни вота е на ключово място в листите на партията, е нормално вторият човек в листата да е местен, а след него да са хора, които са били полезни на града в предишните мандати.

"ГЕРБ е направила много неща и мога да ги посоча, лично аз съм направил достатъчно неща за Пловдив. А тези, които са и опозиция и говорящи, бих ги попитал те какво са направили за България", коментира още Рашидов.

Колкото до първото в историята явяване на парламентарни избори в коалиция със СДС, депутатът коментира, че е естествено, тъй като двете сили гледат в една посока и допълни, че съдбата на 45-тия парламент е в ръцете на избирателите.

"Откровено бих пожелал не ГЕРБ, а някой друг да поеме управлението и ще ви кажа защо- едно е да говориш, друго е да правиш. Българинът е измислил нещо много мъдро и хубаво- че нивата не иска молитва, а мотика", категоричен е той.

А от днес избирателите могат да проверяват за номера и адреса на избирателната секция, в която ще гласуват на предстоящите парламентарни избори. Проверката се прави в уеб страницата на ГРАО, чрез попълване на ЕГН и име.

Вижте повече в репортажа на Натанаил Раичков.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
То ако слушаш герберастите,света има сериозно да ни догонва. Сигнализирай за неуместен коментар