Нинова: Четири години повтаряме, че скритият партньор на ГЕРБ е ДПС

БСП и ГЕРБ са изгубили от управлението с ДПС, заяви тя

21.04.2021 | 10:54 Редактор: Жаклина Иванова
Нинова: Четири години повтаряме, че скритият партньор на ГЕРБ е ДПС

"БСП и ГЕРБ са изгубили от управлението с ДПС", заяви лидерът на социалистите от парламентарната трибуна.

Според Корнелия Нинова ДПС е задкулисният партньор на ГЕРБ.

"В тази сложна ситуация позицията на БСП е най-лесна, ясна, принципна и последователна - четири години 5 пъти внасяме вот на недоверие към правителството на Борисов, напуснахме парламента, внесохме 1300 законопроекта контра предложения на ГЕРБ", заяви тя. 

Според нея сега има разместване на пластовете и неяснота в позициите на партиите.

"Няма да ви стигнат гласове, не можете сами. В същото време отказвате протегната ръка от БСП, защото била партия на статуквото. Очевидна липса на политическа мъдрост. Четири години повтаряме, че скритият партньор на ГЕРБ е ДПС. Днес те казват, че няма да ни подкрепят, защото сме загубили изборите. Ами те управляваха, и с ГЕРБ и БСП. Понеслите негативите от това са ГЕРБ и БСП, а сега тръгват да подкрепят вас. Помислете си какво ви чака", обърна се Нинова към новите партии в парламента, пише 24chasa.bg.

От ДПС обаче започнаха да подвикват към Нинова, но тя настоя: "Като дърпате за опашката, ще си получите истината".

"Докато тук се занимаваме с това. Какво се случва в реалния живот? За седми път ви го казвам  - чуйте гласа на разума. Докато тук тече този разговор, Борисов се окопава", продължи тя.

Нинова настоя партиите да не говорят, че социалистите искат да разбият анти ГЕРБ мнозинството. Тя обясни, че още в понеделник Борисов подменили цялата енергетика и след това "Булгаргаз" поискали 17% увеличение на газта. ГЕРБ били овладели и цялото земеделие - подменили ръководствата на 6-те държавни горски предприятия за 24 ч.

"Ако бяхте ни послушали миналата седмица, без да си мерим кой е по-прав, това нямаше да се случи. От ДПС сега ще ме репликират, че тези конкурси били започнали отдавна и щяло да се случи, но юристите ще кажат, че краят на конкурсите е вписването в агенциите", категорична бе тя.

"Позволете ми да допусна - и в енергетиката, и в земеделието кадрите не са само на Борисов. Там са и кадрите на ДПС. Не знам защо го правите. От неопитност от инат ли, че БСП го е предложила, но е грешка - не пожелахте да приемете мораториума на БСП", продължи лидерът на БСП.

Нинова подчерта, че в момента правителството готвело да даде концесия за добив на подземни богатства в Орешака и в Димитровград, концесия за Кабакуум във Варна.

Нинова бе категорична, че в момента Борисов им се подигравал и си действал, докато останалите си чешат езиците.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК