Изгладиха ли противоречията си лидерите на "Изправи се! Мутри вън!"?

Коалицията вече обяви състава на депутатите си и позициите им в 45-тото НС

14.04.2021 | 18:53 Редактор: Здравко Черкезов

Част от партиите са готови с парламентарните си групи. Коалицията "Изправи се! Мутри вън!" вече обяви състава на депутатите си и позициите им в 45-тото Народно събрание.

Малко след първите си конфликти и преди първите си стъпки в НС, формацията загърби противоречията и обяви, че влиза обединена като група в новия парламент. 

"Председател на ПГ ще бъде Мая Манолова, аз ще бъда зам.-председател на групата", обяви адв. Николай Хаджигенов.

"Ще предложим Татяна Дончева за зам.-председател на парламента. Утре сме готови и ще внесем проект за създаване на Комисия по ревизията", съобщи Манолова. 

Още в петък от най-малката парламентарната група ще поискат изслушване на премиера Бойко Борисов. И потвърдиха: биха приели подкрепата на ГЕРБ в пленарната зала, ако тя им бъде предложена, въпреки различията си

"Формацията "Изправи се! Мутри вън!" очевидно има 2 части – "Изправи се" и "Мутри вън" и очевидно аз представлявам втората част", посочи адв. Хаджигенов.

Победата на ГЕРБ на изборите не е дори пирова, коментира още адвокатът, който беше водач на коалицията в 25 МИР, въпреки заявката на управляващата партия, че за пети път е №1. 

"Той Бойко Борисов е винаги най-големият розов слон на планетата. Това като едно време съветските болни бяха най-здравите болни по света. Въпрос на пропаганда. Реалността не е такава", каза адв. Хаджигенов. 

От формацията изразиха неофициална подкрепа към Ива Митева от партията "Има такъв народ" за председател на 45-тото Народно събрание, но заявиха, е това ще се обсъди допълнително в парламентарната група.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК