Адв. Хаджигенов: Ще работим трудно в "Изправи се! Мутри вън", не ме разбраха правилно

Мълчанието на Слави Трифонов е нетипично за политик, смята юристът

14.04.2021 | 08:47 Редактор: Тодор Петров

Изказвания на съпредседателя на "Изправи се! Мутри вън" адв. Николай Хаджигенов, че не се страхува да заеме министерски пост и че е готов на разговори с останалите партии за подкрепа в новия парламент, разбуниха духовете в обединението.

"Позицията ми е от няколко месеца. Нима има друг начин?! Ако искаме да направим нещо, а не да излъжем избирателите си - нещото е не коалиция, не брак, а приключване на режима Борисов, промяна в съдебната власт и правосъдието. Не е срамно да се каже, срамно е да го направиш тихомълком", заяви депутатът от 45-ото НС в студиото на "България сутрин".

И отбеляза, че няма да бъде политик в общоприетия смисъл на думата. На мнение е, че не е бил разбран правилно от партньорите си в обединението "Изправи се! Мутри вън" и затова се е стигнало до реплики от страна на Мая Манолова.

"Работихме заедно до изборите. Очевидно сега ще работим трудно. Демокрацията е труден, скучен и бавен процес, в който различни становища трябва да се обединят в едно. Формацията очевидно има две части -  "Изправи се!" и "Мутри вън", и очевидно аз представлявам втората част", обясни адв. Хаджигенов пред Bulgaria ON AIR

"Продължавам да не разбирам как е възможно да кажеш: Единственото нещо, което правим в политиката, е само с тези две формации. Вчера взехме решение първият ден на новото Народно събрание да е в сградата на Народното събрание, а не в Партийния дом. Това се случи с гласовете на БСП и ДПС, единствено ГЕРБ гласува против. Трябва да обединим всички сили, останалото са приказки в предизборна кампания. Отказвам да лъжа избирателите", настоя събеседникът на Мария Константинова.

Адв. Хаджигенов посочи, че не вижда смисъл от коалиции, а е нужно да има подкрепа. Според него "Има такъв народ" ще направи правителство и всичко останало е въпрос на подкрепа. Мълчанието на Слави Трифонов юристът определи като нетипично за политик. По думите му Татяна Дончева е великолепна възможност за председател на парламента.

"Бизнесът е умрял и има нужда от помощ. В Италия всички политици загърбиха различията си в името на това страната да се справи с кризата. Обединиха се в една обща цел. Това се опитваме да направим и ние - настоящето на България, за да има бъдеще", подчерта адв. Хаджигенов.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

4
3 rate up comment rate down comment 1
Мария Янкова
преди 9 месеца
Не виждам никаква промяна в идеите на адвокат Хаджигенов и с това , което отстоява и днес .Останалото са произволни интерпретации в зависимост кой какво изповядва и какво цели . Сигнализирай за неуместен коментар
3
4 rate up comment rate down comment 1
Читател
преди 9 месеца
Когато си с едни мижави проценти при влизането в новото НС,когато ти е отредено да бъдеш девета дупка на кавала,ти просто се снишаваш,вместо да се исцепваш по твой си начин,подходящ за улични условия и площадна обстановка.Министър няма да станеш,ако това те занимава като твоя идея.Тихо,кротко,не гледай на Слави в паницата. Сигнализирай за неуместен коментар
2
3 rate up comment rate down comment 1
Реалист
преди 9 месеца
Вие първо чакайте някой да ви назначи, а чак тогава работете, калутки честни... Сигнализирай за неуместен коментар
1
6 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 9 месеца
Все не се разбрали, пък не чули... Срам са всички политици, които вместо да покажат умения, качества... да са пример за подражание на професионализъм, са просто заядливи, некомпетентни и безкрайно досадни! Сигнализирай за неуместен коментар