Борисов: Даниел Митов ще е нашият кандидат за премиер

Това съобщи той чрез жива видеовръзка във Facebook

14.04.2021 | 18:39 Редактор: Здравко Черкезов

Бившият външен министър от второ правителство на Борисов, Даниел Митов, е изборът на ГЕРБ за министър-председател. Решенеието Борисов взел еднолично, тъй като Митов имал най-много опит и успехи. 

"Дани Митов ще бъде мой кандидат за премиер, защото искам много ясно да се види разликата евроатлантиечската ни орентация", обяви премиерът Борисов. 

За председател на НС от ГЕРБ предлагат да бъде досегашният - Цвета Караянчева. 

"Почти съм убеден, че те няма да я изберат, затова ще я предложим и за зам.-председател на парламента", посочи лидерът на ГЕРБ.

А за председател на парламентарнта група ГЕРБ-СДС от партията излъчиха Десислава Атанасова. Борисов се явил на изборите, за да победи, но се отказва да бъде и депутат, и премиер. Отсега нататък щял да се грижи за партията. 

Бойко Борисов поздрави Слави Трифонов и "Има такъв народ", защото не предполагал, че друга партия, освен ГЕРБ можела да победи БСП. 

"Резултатите са категорични, българският народ е мъдър. Той не даде превес нито на нас да управляваме самостоятелно, нито на тези, които организираха протестите. Макар че от самохвалството на тези хора, още не мога да се ориентирам кой точно ги организира", посочи премиерът. 

"Ние имаме страхотен капитал в лицето на тази партия, която показа на тези избори, че е истинска партия и че не влияе нито 1, 2, 3, нито то n-я", категоричен е Борисов. 

А през прозореца на "Дондуков 2", Борисов видял протестите като опит за преврат и назначаване на диктаторско служебно правителство.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК