3 кабинета, десетки оставки, протести: Как ще запомним управлението на Борисов?

Политическите планове на лидера на ГЕРБ остават неясни

14.04.2021 | 19:08 Редактор: Никола Симеонов

Почти 12 години управление, три кабинета, от които само един пълен, две лета на протести и десетки оставки на министри - това са част от нещата, с които ще запомним управлението на кабинета "Борисов"

На 28 юли 2009 г. Сергей Станишев предаде щафетата на първото правителство на Бойко Борисов. А днес, три мандата и 12 години по-късно, беше последното заседание на кабинета "Борисов" 3. 

"Той има усет - това е Бойко Борисов", заяви социологът Мира Радева.

А преди да се стигне дотук Борисов е главен секретар на МВР в продължение на 5 години до 2005 г.

"Всички политици бяха удивени - защо трябва да се мери рейнтингът на един главен секретар на МВР", допълни социологът.

Първият му сблъсък с политиката е участието в му в листата на НДСВ. После следват клетвите. Като кмет на София полага две - през 2005 г. и 2007 г. Две години след това и в парламента. Нощта на белия автобус слага край на първия му кабинет. 

На 7 ноември 2014 г. клетва полага вторият кабинет на Борисов. 4 май 2017 г. клетва полага клетва третият кабинет на Борисов. Неведнъж Бойко Борисов е изтъквал и контактите си на международната сцена. 

Скандали далеч не липсваха. Включително и изтеклите снимки от спалнята на премиера с кюлчета злато.

"Истината е че не бяха един и два скандала, спомням си този с Мишо Бирата. После имаше и суджук гейт и какво ли не", каза още Мира Радева.

А подобно на лятото на 2013 г., и лятото на 2020 г. ще се помни с протестите.

Според експертите последната предизборна кампания Борисов водеше на пътя. На обиколките с джипа редовно коментираше и епидемията. А при една от обиколките си дори имаше и "армагани". При една такава обиколка той нарече журналистите мисирки. В изборната нощ той се появи в нетипична светлина - сам. А политическите му планове остават неясни.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК