Кой е кандидатът, който пренареди листата на ДБ във Варна

Общинският съветник Стела Николова получи огромна подкрепа в преференциалния вот

07.04.2021 | 18:00 Редактор: Здравко Черкезов

Преференциите за кандидати разместиха партийните листи в страната. Във Варна листата на "Демократична България" се пренареди заради висока лична подкрепа за настоящия общински съветник Стела Николова. Тя получи близо 24% от гласовете за листата. 

Тя е общински съветник и адвокат. За първи път е кандидат за депутат и успя да пренареди листата на "Демократична България" във Варна. Стела Николова получи 4131 гласа от преференциалния вот, повече от водача в листата. 

"За мен е изненада, че има такъв концентриран вот, лично за мен, но ние от "Демократична България" се постарахме да бъде разпознаваеми", заяви Николова.  

Стела Николова от години е с активна гражданска позиция по най-наболелите проблеми във Варна. Казва, че като съветник често се среща с хората и се опитва да решава проблемите им. 

"Гражданите разпознават в мое лице човек, към когото може да се обърнат, както и към моите колеги от групата на ДБ в Общинския съвет , за проблеми и информация, за които ние можем да съдействаме, според възможностите си", сподели бъдещият депутат в 45-ото Народно събрание. 

Според нея политиците не са недосегаеми, а част от народа, и трябва преди всичко да работят в негов интерес. Не е изненадана от резултатите след парламентарния вот. 

"За пореден път българският избирател търси спасение в нов политически играч. Аз пожелавам на ПП "Има такъв народ" да опазят парламентарната си група, защото срещу нея ще има много атаки от всички политически сили, които до момента са свикнали да пазаруват депутати", посочи Николова. 

Размествания на кандидатските листи във Варна имаше и в други партии. Студентката по туризъм Славена Точева се придвижи от 25-то на второ място в листата на ГЕРБ – СДС, като събра 6085 гласа, повече от водача Костадин Ангелов.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Марс
преди 8 месеца
То хубаво ама никога не е управлявала нищо.Само голяма уста и нищо реално.Не е управлявала големи колективи.Кметът е преди всичко мениджър.Тя е добър критик но с нищо недоказан мениджър и то на голям град. То и Бойко го харесваха ама какво.Мснолова също.Освен скандали друго не направи. Сигнализирай за неуместен коментар