Българите в САЩ подкрепиха Слави, следван от "Демократична България"

Изборният ден в Чикаго премина спокойно и без нередности

05.04.2021 | 19:04 Редактор: Искра Ангелова

Ясен е и вотът на българите от Съединените щати. Сънародниците ни отвъд Океана са дали най-много гласове за "Има такъв народ" - близо 34%. За партията на Слави Трифонов са гласували 3 528 души. Тя е следвана от "Демократична България", а третото място е за ГЕРБ.

Традиционно гласовете на сънародниците ни от Америка и Канада са между 10 и 11 хил. Всеки, който искаше да гласува, можеше да изпълни това в една от 35-те секции.

На места се извиха дълги опашки от желаещи да гласуват, но времето беше достатъчно за всеки, който искаше да упражни правото си на вот.

Много от българите там споделят, че е тяхно морално право да гласуват за български парламент и смятат, че е изключително важно.

А изборният ден в Чикаго премина спокойно и без нередности.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 4
Светла Стойчева
преди 3 години
За мен чужбина не би трябвало да са от значение гласовете им някой от тях ги няма с години и не знаят какъв е животът ни тук а те ще ни определят кой да ни управлява ,не могат тези които са избрали чужда страна да определят живота ми в България и Славчо не е алтернатива за промяна може да е шоумен и да раздава телевизори но не и политик Сигнализирай за неуместен коментар