Избори 2021: 90% от протоколите в "Арена Армеец" са сгрешени

Причина за това е усложненото им попълване

05.04.2021 | 14:07 Редактор: Жаклина Иванова

Обработката на изборните кжижа в "Арена Армеец" е на финалната права. Очаква се последните членове на секционни избирателни комисии да напуснат залата.

Оказва се обаче, че 90% от протоколите са сгрешени. Причина за това е усложненото им попълване. Имаше нагласи, че ще има масови грешки още преди провеждането на вота. Противоепидемичните мерки също са станали причина за забавянето, предаде репортер на Bulgaria ON AIR. 

Някои от последните излезли определиха организацията като сравнително добра, но споделиха, че системата е доста архаична. Няма сериозно пострадали хора или такива в лошо състояние. 

"Това е абсурдно,толкова архаично, жалко за компютърната техника и специалистите, с които сме прославени. Организацията на процесите е нулева. Отдават го на сгрешени протоколи, но толкова народ да греши - или е много невеж народът, или системата е абсурдна", коментира очевидец.

Нанасянето на корекции в протоколите провокира и съмнения, че изборните книжа се манипулира. От коалицията "Изправи се! Мутри Вън!" се появиха снощи и заявиха, че имат сигнал и снимков материал, на който се вижда, че се подправят протоколи. 

Обработката на изборните книжа от 23-и и 25-и РИК в "Арена Армеец" е на финалната права. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 1
България
преди 3 години
То се знае,какво става,въпреки това Герб са със затихващи функции, Има такъв народ е представен 90%В селата и малките градове,от същия типаж млади чалгари в чужбина,Експертно про Руско и ДПС правителство, с нов мин. председател,Бойко. Сигнализирай за неуместен коментар