Избори 2021: Стари лица, спасители, победители или само победени?

Коментар на Соня Момчилова и Виктор Димчев

04.04.2021 | 19:08 Редактор: Юлия Христова

Денят на вота - очакванията, прогнозите и политическият пъзел, който предстои да бъде нареден...

Стари политически лица отново застават като спасители и не виждам да е ново и различно. При всяко положение в миналото имаше бляскави спасители с разрушителни победи, сега се задава победа на доминиращата политическа сила, но не виждам други. Това каза в Изборното студио на Bulgaria ON AIR фотографът Виктор Димчев.

От думите му стана ясно, че след няколко дни ще видим сложна конфигурация, в която всеки ще се обявява за победител.

"Парламентът беше доста колоритен. Ще видим някои нови-стари герои. Парламентът вероятно ще е разкъсан с голямо участие. Някой обаче трябва да управлява държавата. Можем да решаваме нещата с политическа култура и дебати", допълни той.

Според политическия PR експерт Соня Момчилова, избирателната активност не е ниска, а хората не се боят от Ковид.

"Усещането ми е за звук от скърцане и свличане на всичко старо. Свидетели сме на от една страна на зрелищен край на световния феномен лидерство, а от друга страна - на възмъжаването на един народ. Протестите не бяха груби, чудя се как е възможно да се спечели благоразположението на млад човек", подчерта тя. 

По думите ѝ всеки избор е тест за порастване.

"На път към телевизията наблюдавах мизерията, в която сме потънали. Имаше известна агресия в тази кампания, от страна на тези, които имаха претенция да са новото в политиката. Те възпроизведоха лексика от времето на Комсомола", допълни Момчилова. 

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК