Опашки от гласуващи и в Пловдив, няма сериозни нарушения

В една от секциите машината беше докарана без батерия

04.04.2021 | 14:10 Редактор: Здравко Черкезов

Малко над 308 хиляди и 500 са избирателите по списъците в Пловдив. Заради пандемията и там са открити мобилни секции за карантинираните хора. И в доста секции - над 450, може да се гласува с машини. 

Над 12,96% активност към 12:00 - около 39 хил. пловдивчани са гласували от 7:00 сутринта досега. 

Заради пандемичните условия се образуваха опашки пред секциите, а лошите метеорологични условия създаде стълпотворение от чакащи във фоайето на Математическа Гимназия "Акад. К. Попов". 

Въпреки това се спазват всички мерки - хората носят маски и придържат социална дистанция. Пред секциите има дезинфектанти. Има и отделни изходи за всички, упражнили правото си на глас. 

Малко над 308 хил. души имат право да гласуват в областта. Няма сериозни нарушения. Единствено в една от секциите машина беше докарана без батерия.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
3 rate up comment rate down comment 1
Филибелии
преди 3 години
Не ни е страх,гласуваме и то машинно, в кауфланд и лидал има повече струпвания на касите, хора гласувайте машинно,по лесно и по сигорно е като на банкомат, излиза квитанция която не може са се фалшифицира,само с номера и името на партията и преференцията ,нищо друго. Сигнализирай за неуместен коментар