Онтарио и Квебек въвеждат строги мерки в навечерието на изборите у нас

МВнР с препоръки към сънародниците ни в канадските провинции

02.04.2021 | 07:23 Редактор: Тодор Петров

Канадските провинции Онтарио и Квебек въвеждат по-строги ограничителни мерки в навечерието на изборите за народни представители на 4 април. Във връзка с разпространението на коронавируса в Канада, правителството предвижда пълно затваряне за територията на цялата провинция Онтарио, считано от 12:01 ч. местно време на 3 април. 

По информация на генералното ни консулство в Торонто, засега няма изискване за оставане по домовете. От офиса на канадския премиер Дъг Форд са уверили, че ще направят всичко възможно да бъде получена необходимата информация в срок за успешното провеждане на вота за народни представители на България на 4 април. 

В провинция Онтарио са разкрити 6 избирателни секции, а за територията на цяла Канада те са 13. От вчера нови ограничителни мерки, свързани с разпространението на Ковид-19, въведе и провинция Квебек. 

В тази връзка е препоръчително сънародниците ни да гласуват в срок, който да им позволи да се приберат по домовете преди началото на вечерния час, съветват от външното ни министерство.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК