"Патриотична коалиция - Воля и НФСБ" с големи обещания преди Избори 2021

Приоритет винаги са били и ще бъдат децата, посочи Боряна Георгиева

31.03.2021 | 09:35 Редактор: Жаклина Иванова

Парламентарните избори  у нас са само след дни - на 4 април. Партиите и коалициите представят своите предизборни програми и стратегии. В студиото на "България сутрин"  Боряна Георгиева, кандидат от листата на "Патриотична коалиция - Воля и НФСБ", сподели какви са плановете на коалицията.

"Тези митове относно това, че жените нямат място в политиката, са разбити отдавна. Жените са много отговорни, дисциплинирани, изпълняват доста съвестно своя дълг", заяви Боряна Георгиева.

Тя посочи, че от "Воля" излизат от парламента с гордо вдигнати глави, със самочувствие и с дълг, който е изпълнен към българските граждани. И беше категорична, че политиките им са били последователни, както и че са липсвали съмнения за корупция при тях.

"Не ни остана време да довършим детските политики, тъй като те са изключително много. Две от основните цели, с които ние влизаме в битката за 45-ото Народно събрание, са безплатните лекарства за деца до 18 години и за пенсионери над 65, както и създаване на държавна верига бензиностанции", заяви още Георгиева пред водещите на "България сутрин" Мария Константинова и Мирослав Димитров.

"Едно от предложенията ни е справяне с демографската криза и подпомагане на образованите родители. При първо дете - помощ от 2000 лв., при второ  - 5000 лв., при трето - 10 000 лв.", акцентира тя. 

Кандидатът от листата на "Патриотична коалиция - Воля и НФСБ" е убедена, че има средства в държавата, както и че детските надбавки трябва да бъдат за всички, без значение от доходите.

"Ние не казваме, че сме против самолетите. Ние сме против самолетите, докато здравето на българите не е подсигурено и хората продължават да мизерстват. В малките населени места жителите изнемогват. На тях самолети не им трябват", допълни Георгиева пред Bulgaria ON AIR

По думите ѝ още от самото начало на извънредното положение е имало нужда от икономически кризисен щаб. Според нея държавата трябва да действа проактивно и да дава пример как хората да спазват мерките.

"В много страни имаме пример как се действа. Държавата има всички необходими данни за доходите през касови апарати, през НАП. Те знаят как могат да помогнат на малкия и средния бизнес. Държавата вижда какви са данните, какви са оборотите, свързва се с тях и им помага", обясни Георгиева. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК