Проучване за Избори 2021: Дистанцията между основните играчи се запазва

ГЕРБ водят, БСП са втори, "Има такъв народ" - трети

29.03.2021 | 19:10 Редактор: Никола Симеонов
Проучване за Избори 2021: Дистанцията между основните играчи се запазва

Седмица преди парламентарния вот - дистанцията между основните политически играчи се запазва. Това показва проучване, финансирано и реализирано съвместно от bTV и "Маркет линкс", проведено сред 1026 лица, в периода 18-25 март. 

ГЕРБ водят, на второ място са БСП, а трети са "Има такъв народ“. Шанс да влязат в новото Народно събрание имат още ДПС и "Демократична България“. "Изправи се! Мутри вън!" и ВМРО са на ръба. 

Според социолозите обаче, протестният вот може да обърне предварителните нагласи. А Епидемичната обстановка също може да повлияе на резултата от вота. Около 30% от анкетираните смятат, че изборите трябва да бъдат отложени. Близо половината от запитаните обаче, мислят, че те трябва да се проведат въпреки ръста на заболеваемост у нас. 

Заради епидемията избирателната активност ще бъде по-ниска. Намалява и процентът на хората, които смятат да упражнят правото си на глас

Ако изборите бяха днес разпределението на вота би било следното: 

22.8% БСП - 18.1 % "Има такъв народ" - 12.7% ДПС - 9.0% ДБ - 7.5% "Изправи се! Мутри вън!" - 4.5% ВМРО - 3.3% 

А нагласата за отлагане на изборите е: 

Да - 31% Не - 48% Не мога да преценя -21%

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Нагла *** лъжа и дезинформациона мъгла на наглите мутри боко чоко и сие. Манипулиране на изборни резултати броене под зоркия поглед на подлогата Мишо лекето Константинов и административния вот на нереформираната корумпирана администрация хранилка на гроб за свежа пара от евро проекти и воала баце пак е номер едно. Сигнализирай за неуместен коментар