"(Не)възможни портрети" - "Умно село" празнува своя 20-годишен юбилей със специален епизод

Въздействащ документален разказ за красотата на таланта, историите, чувствата и преживяното в изкуството

29.05.2022 | 20:38 Редактор: Жаклина Иванова

Bulgaria ON AIR даде нов живот на знаменитата поредица от документални филмови портрети на български артисти и интелектуалци "Умно село", която е национален ефир в продължение на над 20 години. Тази неделя, 29 май, националната политематична телевизия излъчи специален епизод от поредицата, реализиран в чест на 20-тия ѝ рожден ден под надслов "(Не)възможни портрети".

В епизода - компилация от ярки, изпълнени с емоция и чувство за хумор подбрани моменти от колекцията портрети, се появиха и самите автори, избрали обикновено да са в сянка - Антоанета Бачурова и Владимир Люцканов - със свои "роли" в голямото "представление", чиито герои са доброволни съучастници в приключението "Умно село".

"Историите от "Умно село" - това всъщност са историите на едни хора, които живеели на едно място и видели голям зор с разни неща, които им се случвали…", представят те шеговито поредицата, перифразирайки режисьора, създал най-емблематичната анимационна поредица "Тримата глупаци" Доньо Донев.

Въздействащ документален разказ за красотата на таланта, историите, чувствата и преживяното в изкуството и в живота на знаменити личности от българската култура.

Гледайте целия филм във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК