Меглена Караламбова: Не съм никаква прима, аз съм войник на театъра

Епизодът на "Умно село" съдържа безценни архивни кадри, както и откъси от най-нови силни спектакли на актрисата

15.11.2020 | 20:00 Редактор: Ралица Братанова

Животът  ѝ почти е “заключен” в отрязъка на улица “Раковски” между “Граф Игнатиев” и бул. “Руски”: от някогашния ВИТИЗ до театър “Българска армия”, с чести “отбивки” в театър “199”.

По театралната улица се “пуска” и филмовият разказ за някогашната студентка в звездния клас на Методи Андонов, днес една от големите дами на българския театър – Меглена Караламбова, сменяйки чернобялото кино на спомена с цвета на настоящето.

Животът на потомствената актриса, възпитана в особен пиетет към професията, включващ преди всичко труд и дисциплина, е един неспирен маратон от роли и съзнателно избягване на всякаква “звездност”.

Заглавието на епизода “А Мега играе” е заимствано от едноименната поема, посветена ѝ от любимия ѝ колега и състудент Стефан Мавродиев, също участник във филма.

В характерни роли вътре влизат и други нейни любимци като композитора Кирил Дончев и актьора Атанас Атанасов. В ролята на “младата Меглена” е дъщеря ѝ, сценографът Невена Белева, от чиято прилика с майка на младини екипът на “Умно село” се възползва, за да изгради един нетрадиционен филмов портрет.

Епизодът съдържа безценни архивни кадри, както и откъси от най-нови силни спектакли на Меглена Караламбова в театър “199”: “Кики ван Бетовен”, режисьор Георги Дюлгеров и “Заешка дупка” с режисьор Ивайло Христов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Аглика Маркова
преди 1 година
Безкрайно благодаря на Меглена Караламбова за "Майката на Апостола". Сигнализирай за неуместен коментар