"Умно село" ни отвежда до артистичния безпорядък на сем. Биолчеви

Снима се филм за живота на една 100-процентова жена с "мъжка" професия

30.08.2020 | 20:30 Редактор: Георги Камарашев

Документалната авторска поредица "Умно село" продължава да рисува невероятните образи на българските интелектуалци и дейци, построили съвременната ни култура. Главен герой в новия епизод на предаването е известната дама на българското кино проф. Марияна Евстатиева-Биолчева. 

Място на действието: бунгалото на Боян Биолчев и Мариана Евстатиева в Резово. Терасата, на която екипът пие солидарно с домакините няколко бутилки изстудено бяло вино. Артистичен безпорядък от вещи с най-различно предназначение издава невероятно разнопосочните интереси на обитателите – от харпун до лаптоп; от земеделски сечива до дебели коректури или подвързани сценарии.

“СНИМА СЕ ФИЛМ” е заглавието на този епизод от поредицата "Умно село", в центъра на който е режисьорката Марияна Евстатиева-Биолчева, рожденичка тези дни (29.08). Снима се филм за живота на една 100 процентова жена с "мъжка" професия. А в него тя режисира любимия си Боян по липса на други "актьори" наоколо. Властна, опърничава, понякога и рязка, Мариана става мека и отстъпчива за важните неща в живота, сред които на първо място е любовта.


1
0 rate up comment rate down comment 0
Иван
преди 3 години
Не ми пускайте реклами а пуснете репортаж Сигнализирай за неуместен коментар