С разперени чадъри срещу Ковид-19

Град в Индия с нестандартни мерки срещу пандемията 

30.04.2020 | 11:55 Редактор: Тодор Петров
С разперени чадъри срещу Ковид-19

Кметът на индийското селце Алапуджа въведен нестандартни мерки за борба с коронавируса. Той задължил жителите да не излизат без отворени чадъри, независимо какво е времето навън.

Идеята – ходейки с разперени чадъри, хората ще създадат помежду си необходимата дистанция от един метър на обществени места. В момента 200 000 души за задължени да се движат по този начин, а от кметството са осигурили безплатни чадъри. 

Индия е втората най-гъстонаселена страна в света, където живеят 1,3 милиарда души. Социалните неравенства, ограниченият достъп на някои общности до основни санитарни консумативи , както и изнемогваща здравна система накараха много експерти да си мислят, че именно това ще бъде държавата след Китай с много заразени и жертви.

До момента обаче реалността показва друго. В Индия потвърдените случаи на Ковид-19 са 31 332, от които починалите са 1008 – в пъти по-малко от много други по-малки държави като Италия, Испания, САЩ и Великобритания. 

Автор: Божила Симова

Снимка: Twitter

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК