Ген. Мутафчийски в интерпретациите на сладкарите

Вкусните изкушения стават все по-креативни, носят и послания

24.04.2020 | 17:14 Редактор: Ралица Братанова
Ген. Мутафчийски в интерпретациите на сладкарите

След като преди няколко дни в "Новините ON AIR" ви представихме шоколатиери, които направиха торта с образа на генерал Мутафчийски в отговор на предизвикателство, ето че играта продължава, а сладките изкушения стават все по-креативни.

Мартина Биковска и Адриана Насалевска, сладкари-декоратори, бяха следващите участници в предизвикателството "Торта с генерала". 

Само за 6 часа те завършиха своето произведение като двете казват, че това е техен личен рекорд.

Тортата е направена от няколко части. В основата ѝ има бутафорна подложка, която играе ролята на стойка. Земното кълбо е от шоколадов блат с крем и маскарпоне, а всички декорации са от захарно тесто. 

"Това е нашата интерпретация за торта с образа на генерала, но решихме да съчетаем няколко идеи в творбата си, а именно, откъде идва тази ситуация, има ли общо с конспирацията за "новия световен ред", ще се справи ли света с това социално бедствие, и  разбира се,  малко шега", казва Мартина. 

Шаржът на генерал Мутафчийски, който е стъпил на земята със знаме, напомня стъпването на Луната, а това, че е застанал върху тоалетна хартия е метафора "ще успее ли да се справи със злободневните ни проблеми". 

"От една скица Марти ме провокира да доразвием една бърза колаборация на темата, с която в днешно време ставаме и си лягаме – "STAYHOME AND Ковид-19 с водещ генерал Мутафчийски, с цялото ми уважение към него", казва Адриана. 

Така двете дами продължават предизвикателството с щипка въображение, чувство за хумор, самоирония, но най-вече позитивизъм и човечност.

Автор: Божила Симова

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК