Тоалетната хартия – символ на извънредното положение? (+СНИМКИ)

Какви приложения намери един обикновен предмет във време на изолация

17.04.2020 | 10:50 Редактор: Тодор Петров
Тоалетната хартия – символ на извънредното положение? (+СНИМКИ)

Ситуацията с Ковид-19 безспорно превърна тоалетната хартия от един на пръв поглед обикновен предмет от  интимната ни хигиена, в цял символ на сегашното положение. 

Именно това се оказа и първата стока, към която мнозина протегнаха панически ръце в супермаркета при обявяване на извънредното положение. И ако за някои рулото стана обект на ирония към масовата психоза за презапасяване, за други то далеч вече има и други функции. 

1. Тоалетната хартия даде началото на безброй предизвикателства в социалните мрежи. Началото на най-известното даде футболистът на "Барселона" Лионел Меси. В един от профилите си в социалните мрежи той публикува видео, в което демонстрира футболните си умения в домашни условия, но не с топка, а с… руло тоалетна хартия. Клипчето беше гледано от милиони само за часове, а мнозина световни спортни величия го последваха, превръщайки играта в предизвикателство. У нас футболни имена като Стилиян Петров и Димитър Бербатов също се включиха в него. 

2. Тоалетната хартия в сферата на красотата – по-креативните фризьори намериха интересен начин, с който да помогнат на по-суетните си клиентки при временната им липса. Чрез клипчета те показаха нагледно как ролките за глава бързо могат да бъдат заменени от няколко рола тоалетна хартия, а ефектът са по-нищо неотстъпващи като ефект  къдрици.  По този начин  коафьорите дадоха идеи на своите клиентки как в домашни условия могат сами да си направят прически, докато те отворят врати. Припомняме, че салоните отвориха врати едва преди две седмици, като имат възможност да работят при специални мерки за сигурност. 

3. Тоалетната хартия стана и…торта 

Най-новият хит в сладкарството са тортите, направени като тоалетна хартия. Идеята започна от Хелзинки, Финландия, където местни сладкари търсели начин как да спасят бизнеса си след отпадането на хиляди поръчки в бранша им. Ефектът е изумителен – поръчките са хиляди. В момента тортата е напът да се превърне в трайна тенденция като може да бъде направена както от от тесто и захар, така и от шоколад.

4. Тоалетната хартия и домашните любимци

Един от последните хитове в социалната мрежа Instagram е предизвикателството #toiletpaperchallenge, в което до момента участие са взели над 40 000 души от цял свят. В него основна роля имат домашните любимци. Идеята на предизвикателството е да се провери, колко рула тоалетна хартия може да прескочи вашето куче или коте. Колкото и нестандартно да ви звучи, в момента, в социалната мрежа се води надпревара чий домашен любимец ще направи по-голям скок  над цели замъци, направени от рула, а всичко това хората заснемат във видеа, демонстрирайки дресьорските си умения, придобити по време на изолацията.

Автор: Божила Симова 

Снимки: Instagram

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК