Money.bg

Събота от 16:30 часа
още

Как да инвестираме пари в по-сигурно бъдеще и защо е важна втората пенсия

"В "Национален осигурителен институт" има разписани правила - стаж, точки, формула, това е пенсията", обясни Кирил Червенков

11.05.2024 | 19:43 Редактор: Йоана Великова

В предаването "Money.bg" гостува изпълнителният директор на пенсионен фонд "ЦКБ-СИЛА" Кирил Червенков. От него ще научим защо са важни спестяванията за втора пенсия.

"Пенсионните фондове бяха създадени с цел да плащат пенсии, но сега ние повече от 20 години само давахме обещания, че ако дадат пари, ние ще започнем да изплащаме пенсиите. От миналата година ние реално изплащаме пенсии. При последното плащане, което направихме в края на месец март, разбрахме, че при нас пенсии получават 1630 човека, от тях 1280 са от фонда за разсрочено плащане, останалите 350 човека получава пожизнени пенсии. Общата сума, която изплащаме само ние като дружество е 650 хил. лв. на месец. Това е най-добрата реклама за нас, защото ние вече не само, че обещаваме бъдещи плащания, защото това е нашият бизнес, но и има хора, които получават. Надяваме се те да са доволни, защото такива пари, дошли от никъде, са най-добрите пари", каза Кирил Червенков

Пред Bulgaria ON AIR, той допълни, че смисълът на частното пенсионното осигуряване е да помогне на държавното пенсионно осигуряване с тези определени суми. 

"Българите много се интересуват от личните си финанси, но най-големият проблем, когато дойдат да получат пенсия в частния пенсионен фонд е, че имат голямото право на избор. В "Национален осигурителен институт" има точно разписани правила - трудов стаж, точки, формула, това е пенсията", заяви изпълнителният директор на "ЦКБ-СИЛА".

Гледайте целия разговор във видеото.

Какви са плановете Ви за 9 юни?

Ще изляза на разходка.
74%
Ще бъда в отпуск.
11%
Ще пътувам извън страната.
15%
Общо 582 гласа