Money.bg

Събота от 16:00 часа
още

Money.bg - 18.7.2020 - пълен запис

18.07.2020 | 18:13 Редактор: Таня Харизанова

България е петият най-голям производител на велосипеди в света, а голяма част от тях се продават в чужбина. С български колела карат и някои от най-големите имена в спорта. Днес имаме и друга причина да говорим за българските велосипеди - заради коронакризата и как тя променя потребителските навици. В предаването Money.bg говорим със собственика на един от най-големите производители на велосипеди у нас - Драгомир Кузов, управител на "Веломания".

Освен за производство, ще си говорим и за храна. И по специално – за стрийтфууд. От няколко дни в София заработи първият у нас парк за храна, който събира вкусове от различни части на света. Основателите му обаче не смятат той да бъде последния такъв, като готвят втори в столицата и гледат към други градове в страната и извън нея. Какви са плановете им – разказва Слави Христов от Quartal в Кръстова вада за първото обособено място за street food у нас.

Софтуерната индустрия се превърна в една от най-важните за съвременната българска икономика – индустрия с висока добавена стойност, голям потенциал за растеж и не на последно място с много добри възнаграждения. Какво обаче показва равносметката за първото полугодие? Успява ли тя да задържи темпото от последните години? В студиото е Филип Мутафис, член на УС на БАСКОМ.

В предаването ще разберем повече за една червена лампа, която светна в икономиката, а именно производството. Защо то се забавя, въпреки отпадането на ограничителните мерки? Коментар на икономическия анализатор на Money.bg Даниел Василев.