Как един строителен инженер се превърна в пекар

Професията носи огромно удоволствие, но ми отнема много лично време, призна Милена Терзова пред Bulgaria ON AIR

18.02.2017 | 13:58 Редактор: Тодор Петров
Как един строителен инженер се превърна в пекар

Известна българска поговорка гласи, че "умният човек може навсякъде да си изкара хляба". Мисълта  напълно описва Милена Терзова, която е управител на столична пекарна. 

Тя се занимава със занаята повече от 6 години, а преди това е работила като строителен инженер. Казва, че да бъркаш бетон и да месиш хляб в крайна сметка е едно и също, защото и в двата случая ти трябва миксер.  

На ден в пекарната се изпичат над 1000 тестени изделия, като това не важи за празници като Великден и Коледа.

"Професията ми носи огромно удоволствие, но ми отнема много лично време", сподели Милена Терзова за Bulgaria ON AIR.

Все повече пекарни отварят врати в последните години, а според Милена българите не правим компромис с хубавия хляб. 

Малко хора обаче си дават сметка колко трудно занимание е една пекарна. Най- важното нещо, което трябва да притежаваш, е чувство.

Вижте повече в репортажа на Божила Симова: