Каракачанов напуска коалицията, ако не бъде приета стратегията за ромите

И НФСБ, и ГЕРБ са категорични - нужна е редакция в предложенията на вицепремиера

13.02.2019 | 13:15 Редактор: Велислав Филипов
Каракачанов напуска коалицията, ако не бъде приета стратегията за ромите

Вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов е готов да напусне коалицията, ако предложенията му за интеграция на ромите не бъдат приети.

Част от предложенията на Каракачанов са спиране на социалните помощи за ромите в определени случаи, предпазване от бременност с държавни пари и доброволни отряди към МВР в борбата с ромската битова престъпност.

Тази стратегия предизвика много коментари в обществото и Народното събрание. В същото време партньорите в управляващата коалиция са обединени около тезата, че трябва да се вземат мерки за интеграция на ромите, но одобряват само част от предложенията на министъра на отбраната.

И НФСБ, и ГЕРБ са категорични, че трябва да има редакция в стратегията.

"В този вид - не. Трябва да се изкусури стратегията. Все пак бихме подкрепили една такава стратегия", отбеляза депутатът Валери Симеонов.

На фона на уверенията, че коалицията е стабилна, от БСП отново нападнаха управляващите - този път за малкото свършена работа на парламента. Според "червените" коалицията е блокирала, защото не може да изпълни утвърдената политика и са необходими предсрочни парламентарни избори.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК