След повече от месец: Строителството по ул. "Граф Игнатиев" продължава

Дейностите бяха спрени за 48 дни заради лоши климатични условия

09.02.2019 | 12:22 Редактор: Ивайло Николов
След повече от месец: Строителството по ул.

Зам.-кметът на Столична община Дончо Барбалов проведе оперативка с техническия ръководител на ремонтните дейности на ул. "Граф Игнатиев" и строителния надзор на обекта.

Представителят на надзорната фирма докладва, че със затопляне на времето строителните работи по ул. "Граф Игнатиев" са възобновени. Строителството беше спряно за 48 дни (от 19 декември 2018 г. до 5 февруари 2019 г.) поради лоши климатични условия, информира сайта на Столичната община. 

С възстановяването на строително-монтажните дейности започва работа по площадите "Гарибалди", "Славейков" и "Св. Седмочисленици", както и по  ул. "Граф Игнатиев" в участъка между бул. "Васил Левски" и "Евлоги и Христо Георгиеви". 

Продължава монтажът на разграничителите на трамвайното трасе и перголите на пл. "Славейков". Отстраняват се и установени от надзора и възложителя забележки.

От 12 февруари се предвижда да започне полагане на настилки по ул. "Цар Шишман" в участъка между ул. "Граф Игнатиев" и ул. "Ген. Паренсов", където беше поставена временна асфалтова настилка. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК