ДНСК: Няма незаконно строителство в Созопол и Царево

Установени са обаче отклонения в техническата документация

01.02.2019 | 13:10 Редактор: Ралица Братанова
ДНСК: Няма незаконно строителство в Созопол и Царево

Няма незаконно строителство в общините Созопол и Царево, но са установени сериозни отклонения и нередности в техническата документация. Това съобщи директорът на ДНСК арх. Иван Несторов на извънреден брифинг в Бургас. 

Строителството край къмпинг "Арапя" спира, тъй като няма разрешение за строеж на временния път до обекта, както и за изграждането на канално помпената станция. 

От 2007 г. има становище от екоинспекцията в Бургас за изграждане на една сграда, а не на 23 както се предвижда по проект. Не е ясно как ваканционното селище ще се снабдява с ток, вода и къде ще отиват отходните води. 

За строежа в защитена местност Алепу е констатирано, че главният архитект на Община Созопол не е разделил обекта на два етапа. Изграждането на укрепителното съоръжение е започнало едновременно с изграждането на сградите.

Двете фирми, осъществили строителния надзор на двата обекта ще бъдат глобени, като глобата стига до 100 000 лв. Строителството на къмпинг "Градина" е преустановена от инвеститора. 

С решение на ВАС от 2014 г., което все още е в сила се спира и строителството на Корал, докато не се проведат нови процедури по екологичното законодателство.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК