Законът за горивата влиза в сила преди юли?

Това стана ясно след среща на премиера Бойко Борисов с представители на Българската петролна и газова асоциация

24.01.2019 | 13:33 Редактор: Велислав Филипов
Законът за горивата влиза в сила преди юли?

Законът за горивата може да влезе в сила по-рано, въпреки решението на парламента за отлагане за юли месец. Това стана ясно след среща на премиера Бойко Борисов с представители на Българската петролна и газова асоциация.

Влизането в сила на Закона за горивата беше отложено от депутатите с 6 месеца по искане на Министерския съвет. Това се случва след недоволството на търговците на малките бензиностанции. Те не бяха съгласни с някои точки от закона.

Дребните търговци на горива обясниха, че минималният капитал от 20 хил. лв. за регистриране на тяхната фирма е завишена и недостижима от някои. От Министерския съвет обясниха, че вече са внесени някои промени в закона, като намаляване на минималната сума за капитал за малките бензиностанции.

Днес се проведе среща в Министерския съвет с представители на по-големите вериги бензиностанции. По-късно днес там ще отидат и представители на по-малките търговци на горива.

Днес министър-председателят се срещна и с представители на майките на деца с увреждания, за да обсъдят как върви решаването на проблемите на хора с увреждане и разкриването на злоупотребите със системата ТЕЛК.

Министрите Ананиев и Петков разкриха, че има злоупотреби с ТЕЛК, но повече информация ще бъде разкрита в близките седмици.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.