AПИ си търси магистър по програмиране за заплата от 510 лева

От ИТ сектора определиха обявата като "несериозна"

14.01.2019 | 21:16 Редактор: Ралица Братанова
AПИ си търси магистър по програмиране за заплата от 510 лева

Агенция пътна инфраструктура търси програмист на ръководна позиция за заплата под минималната. Това стана ясно от обява публикувана в сайта на държавната институция. 

Обявата е публикувана на 28 декемрви миналата година. В нея е обявен вакантен пост за началник на отдел "Управление на ифнормационна система“ в национално ТОЛ управление. Изисква се магистърска степен, а заплатата определена за длъжността е от 510 лева.

"В ИТ сектора сумите са средно погледнато 4 пъти над средната заплата за България и е напълно несериозно търсенето на програмист на минимална работна заплата", коментира Доброслав Димитров от Българската асоциация на софтуерните компании.

От пресцентъра на националното тол управление обясниха пред Bulgaria ON AIR че минималната заплата в държавната администрация към декемрви миналата година за обявената длължност е 510 лева. Все пак крайното възнаграждение зависило от професионалния опит на спечелилия конкурса. 

Представителите на софтуерния бранш обясниха, че на подобни заплати трудно биха се намерили качествени специалисти. 

Назначеното лице трябва да отговаря за дейностите по експлоатацията и подръжка, свързани с целия софтуер и хардуер на електронната система за събиране на таксите за ползване на пътищата у нас.