Румънци бавят ремонта на български вагони

БДЖ има договор за 86 пътнически вагона, а са ремонтирани 12, съобщи депутат.

23.11.2012 | 15:55
Румънци бавят ремонта на български вагони

(Обновена в 18:13)

Румънски завод бави ремонта на български пътнически вагони, стана ясно днес в парламента. Основната причина е заради финансови проблеми на изпълнителя. Железницата е сключила договор за 86 вагона, до момента са изпратени 46 и ремонтирани 12, съобщи депутатът от ДСБ Иван Иванов в присъствието на транспортния министър Ивайло Московски.

Румънците използват блажна боя и изкуствена кожа за седалките – материали, които са забранени след пожара във влака София - Кардам преди години, разкри пред депутатите Иванов и настоя министърът да провери качеството на подвижния парк.

Вярна е информацията за броя на ремонтираните до момента вагони, потвърдиха за електронното издание на Bulgaria On Air от пресслужбата на холдинга и уточниха, че договорът е сключен ноември 2011 за период от една година. Заради проблемите обаче най-вероятно ще бъдат ремонтирани половината от вагоните.

"Готовите вагони след ремонт се приемат от екипи по качеството, като при всяко констатирано неизпълнение, отстраняването на дефектите се извършва за сметка на изпълнителя", отговори Московски.